Avack Audio – ääniviestintä

Avack Audio tarjoaa loistavan äänenlaadun ja erinomainen hinta-laatusuhteen lisäksi monipuolisen valikoiman erilaisia kuulutus-, kaiutin-, vahvistin- ja muita laitevaihtoehtoja, joista voidaan rakentaa juuri sinun tarpeeseesi mitoitettu järjestelmä. Käytössä on monia erilaisia tapoja tuottaa puhetta ja musiikkia halutuille alueille livenä tai monipuolisesti ajastettuna.

LAN-verkkoon liitettävät laitteet laajentavat perinteistä kuulutusjärjestelmää ja tarjoavat viestintäverkon, joka palvelee jokapäiväisen informaatiojakelun lisäksi turva- ja hälytysjärjestelmän osana. IP-pohjainen järjestelmä on nykyaikainen tapa tehdä kokonaisvaltainen viestintä- ja turvallisuusratkaisu. Se voidaan liittää myös osaksi vanhaa järjestelmää.

Kaikki laitteet ovat liitetty verkossa järjestelmän toimintoja hallinnoivaan palvelimeen. Koska liikennöinti tapahtuu asiakkaan omassa tietoverkossa, voidaan laitteet sijoittaa joustavasti ja myös mahdolliset muutokset on helppo tehdä. Älykkäät laitteet mahdollistavat jatkuvan valvonnan lisäten luotettavuutta.

Kaikissa IP-liitynnäisissä laitteissa on oma keskusyksikkö, joka mahdollistaa ajastusten siirron palvelimelta kyseiseen yksikköön, jolloin etukäteen määritellyt ajastetut toiminnot voidaan suorittaa ilman verkkoyhteyttä. Laitteisiin voidaan myös kytkeä oma USB-muisti, josta voi toistaa haluttua musiikkia. Osaan laitteista saa myös ulkoisen mikrofonin kiinni paikallisille kuulutuksille.

Avack Audio -palvelin

Palvelinohjelma hallinnoi järjestelmän toimintoja. Verkkoon liitetyt laitteet rekisteröityvät automaattisesti tietokantaan. Palvelimella ryhmitellään kuulutusryhmät, hoidetaan erilaiset kuulutusten ja musiikin soiton ajastukset, annetaan työpöytäohjelmille käyttöoikeudet ja kuulutetaan tai siirretään musiikkia halutuille alueille.

Äänentoisto

Ääni toistetaan IP-kaiuttimista. Tarjolla on sekä sisä- että ulkotiloihin sopiva malli. Molemmissa vaihtoehdoissa on PoE-sähkönsyöttömahdollisuus ja sisäänrakennettu vahvistin, johon voi kytkeä yhden ulkoisen kaiutinelementin ja keskusyksikön.

Haluttaessa isompaa tehoa samalle viestinnälle käytetään eritehoisia IP-vahvistimia 20–600 W. Vahvistimeen kytketään haluttu määrä 8o hm / 70 V / 100 V -kaiutinelementtejä. Näin saadaan kustannustehokas moderni kuulutusratkaisu korvaamalla perinteinen analoginen vahvistin IP-vahvistimella ja käyttämällä olemassa olevia asennettuja kaiutinelementtejä.

Kaiutinelementtejä on runsas valikoima sisä- ja ulkotiloihin sekä pinta- että uppoasennuksiin. Teholuokkia on 3 W:sta aina 180 W:iin asti.

Kuulutusvaihtoehdot

Ajastetut kuulutukset tehdään palvelimeen, josta ne siirtyvät verkon kautta halutuille IP-laitteille. Näin varmistetaan kuulutusten suoritus verkkokatkostenkin aikana.

Kuulutukset kuulutusyksiköllä. Laitteessa on valinnat yksittäisille IP-kaiuttimille tai -vahvistimille, halutuille tai kaikille ryhmille. Kuulutusyksiköstä voidaan myös toistaa halutuille alueille suoraan musiikkia joko ulkoisesta USB-muistista tai linjasisääntuloon kytketystä laitteesta.

Kuulutukset Windows-työasemasta. Hiirellä valitaan halutut kuulutusalueet ja käynnistetään kuulutus tietokoneen mikrofonilla. Näin esimerkiksi hätäkuulutukset voidaan suorittaa turvallisesta paikasta.

IP-vahvistimissa on myös mikrofonisisääntulo, josta voidaan paikallisesti kuuluttaa halutulle alueelle. Käyttöliittymänä on vastaava näyttöyksikkö kuin kuulutusyksikössä, mutta ohjaukset tehdään erillisellä IR-kauko-ohjaimella painikkeiden sijaan.

Mobiiliratkaisut

Järjestelmän kuulutuksia voidaan tehdä tällä hetkellä jo Windows-tableteista ja Android-käyttöjärjestelmistä.